Варення з малини на зиму, покроковий рецепт

Варення з малини на зиму, покроковий рецепт

Інгредієнти:

1 кг малини;

1 кг цукру.

Простий рецепт варення з малини на зиму читайте нижче в цій статті. Також рекомендуємо подивитися тут https://b-i-g.com.ua/nastoyanka-z-malini-v-domashnix-umovax-recept-na-gorilci-i-ne-tilki/ рецепт смачної малинової настоянки в домашніх умовах.

  1. Насамперед виберемо посуд для приготування варення. Споконвіку будь-яке варення готували завжди в тазах з міді, оскільки вони рівномірно нагріваються і добре тримають температуру. Я вирішила не відходити від традицій та приготувати варення у фамільному мідному тазі. Якщо немає мідного тазу, із завданням приготування смачного варення добре впорається емальований посуд або посуд із нержавіючої сталі. Ну а якщо використовуєте мідний таз, його потрібно обов’язково перевірити на наявність окису міді. І якщо такі місця виявлені, її слід витравити будь-яким абразивом. Використовуватимемо пісок. Ретельно прибираємо окис, а далі відмиваємо таз із милом та гарячою водою. Просушуємо посудину (можна під жаркими променями сонця). Ось тепер мідний таз готовий до експлуатації. Так, нам ще потрібен розсікач на плиту, щоб таз прогрівався рівномірно.
  2. Тепер займемося ягодою. Малину перебираємо. Видаляємо перезрілі і недозрілі екземпляри, чашолистки та інше сміття. Відсортовані ягоди акуратно складаємо в друшляк і занурюємо у воду. Малина – ягода дуже ніжна, тому мити її можна лише методом занурення. Друшляк занурюємо кілька разів, змінюючи воду, поки вона не стане абсолютно чистою. Далі залишаємо малину, щоб зайва рідина скла. Всю цю процедуру ми робимо в тому випадку, якщо ягода куплена на ринку. Якщо малина зібрана на ділянці, то мити її гострої необхідності немає.
  3. Чисту та суху малину акуратно перекладаємо в таз.
  4. Засипаємо малину цукровим піском за рецептом і залишаємо годинника на 5-7, щоб виділився сік. За відведений час ягода виявиться вся в рідині, можна починати готувати варення.
  5. Щоб зварити варення з малини на зиму за найпростішим рецептом, часу багато не знадобиться. У нас піде буквально хвилин 30. Отже, почнемо. Надсилаємо таз на помірний вогонь. Після закипання зменшуємо вогонь до мінімуму і варимо практично, помішуючи весь час, 30 хвилин. Варення помішуємо дерев’яною ложкою, акуратно піднімаючи ягоду з дна. Я використовую довгу ложку із харчової пластмаси (або якогось подібного матеріалу). Але в жодному разі не потрібно використовувати залізну ложку при помішуванні варення, оскільки в результаті їхньої взаємодії відбувається окислення і варення може трохи змінити смак.
  6. Як тільки малинове варення почне закипати, на поверхні утворюється пінка. Це не що інше, як перші білки, залишки сміток з ягід, цукру. Тобто це зовсім не варення.
  7. Пінку, що утворилася, обов’язково знімаємо. Інакше вона, залишившись у готовому варенні, просто прискорить скисання продукту, чого нам аж ніяк не потрібно.
  8. Під кінець варіння варення стає прозорим, з гарним червоним відливом та дивовижним ароматом.
  9. Поки вариться варення, можна паралельно зайнятися підготовкою посуду. Відповідально підійдіть до вибору банок. Вони мають бути без сколів, будь-яких явних ушкоджень. Кришки беремо без дефектів, іржі. Вибравши ємності, їх необхідно ретельно вимити за допомогою харчової соди і добре ополоснути під проточною водою. Ну а далі обов’язково простерилізувати, а кришки прокип’ятити. Стерилізувати тару можна кількома способами: над парою, у мікрохвильовій печі або духовій шафі. Ви вибираєте найбільш прийнятний для себе спосіб, докладніше дивіться тут. Банки готові, варення зварилося. Із заявлених інгредієнтів на виході ми отримуємо 800-900 г готового варення. Розливаємо ароматний десерт у ємності, укупорюємо відразу металевими кришками і перевертаємо дном вгору. Укутуємо варення і залишаємо до повного самостійного остигання (не менше доби). Далі можна переносити варення у прохолодне місце для зберігання.

Варення з малини на зиму, покроковий рецепт

Вариння з малини «п’ятихвилинка»

Сьогодні широко використовують рецепт приготування малинового варення, який називається «п’ятихвилинка». У чому ж суть і вся краса цього способу? Період термічної обробки скорочується, ягоди при цьому краще зберігають вітаміни та мінерали, що корисніше для організму. Отже, засипаємо ягоду цукровим піском і залишаємо годинника на 5. Далі весь сік, який за цей час утворився, зливаємо в окрему ємність і кип’ятимо. Як тільки закипить, заливаємо його в ягоди, таз поміщаємо на повільний вогонь і кип’ятимо рівно 5 хвилин. Знімаємо посуд з плити і до повного охолодження даємо спокій. Далі холодне варення знову відправляємо на плиту і після закипання, варимо 5 хвилин. Залишаємо остигати. Втретє кип’ятимо також 5 хвилин. Готове варення розливаємо по стерильним банкам, закочуємо. Варення з малини «п’ятихвилинка» готове!

Вариння з малини на зиму густе

Є ще варіант приготування малинового варення, який заслуговуємо на увагу. У цього десерту виходить дуже виразний малиновий смак, а також приголомшлива консистенція. Вона досить густа, що переливається відтінками червоного. У цього варення є невеликий секрет – в процесі варіння додають пектин, спеціальну

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *