Кулінарія

Салати на день народження — 5 рецептів для святкового столу!

Сьогодні ділимося з вами невеликий добіркою перевірених рецептів смачних салатів на день народження. У цій добірці Ви знайдете рецепти салатів: з печінкою тріски і картоплею, крабовий з кукурудзою, ніжний з шинкою і огірком, грибний листковий зі свининою.

Салат «Стара гавань» з печінки тріски і картоплі

Дуже смачний і ситний листковий салат. Салат готується з печінки тріски, відварної картоплі і моркви, яєць і сиру.

254 кКал / 100 г

30 хвилин

Інгредієнти:

  • Печінка тріски – 1 банка 250 г
  • Картопля – 3 шт.
  • Яйця – 3 шт.
  • Морква – 1-2 шт.
  • Сир плавлений – 100 г
  • Яблуко – 1 шт.
  • Цибуля зелена – 1 пучок
  • Волоські горіхи – 30 г
  • Лимонний сік – за смаком
  • Майонез – до 100 мл

Процес приготування:

1. Відварити картоплю і моркву в “мундирах”.

2. Перший шар-тертий картопля + майонез

3. Другий шар печінка тріски і зелений лук.

4. Третій шар: тертий сир.

5. Четвертий шар яйця.

6. П’ятий шар терте яблуко + майонез + лимонний сік.

7. Шостий шар морква і волоський горіх.

Приємного апетиту!

Салат «Сніжний краб» з крабових паличок з яйцями і кукурудзою

Простий у приготуванні і досить легкий крабовий салат з крабових паличок, відварених яєць, кукурудзи і свіжих огірків. Заправляється майонезом і соєвим соусом.

118 кКал / 100 г

15 хвилин

Інгредієнти:

  • Крабові палички – 500 г
  • Яйця варені – 5 шт.
  • Кукурудза – 1 банку
  • Огірки свіжі – 200 г
  • Майонез – 180 г
  • Соєвий соус – 10 р
  • Часник – 3 зубчики
  • Петрушка свіжа – 1 пучок

Процес приготування:

1. Порізати крабові палички, яйця і огірок. Викладіть в салатник.

2. Додайте рубану петрушку і кукурудзу

3. Заправте салат соусом з часнику, соєвого соусу і майонезу

Приємного апетиту!

Салат «Ніжний» з шинкою і огірками

Простий і малокомпонентний салат до святкового столу на день народження і не тільки. В салаті відмінно поєднуються: шинка, огірки, яйця і сир. Заправляється салат майонезом.

255 кКал / 100 г

20 хвилин

Інгредієнти:

  • Шинка – 300 г
  • Огірок свіжий – 1 шт.
  • Яйце варене – 2 шт.
  • Сир твердий – 100 г
  • Майонез – 2-3 ст. л.
  • Сіль – за смаком
  • Зелень – для прикраси

Процес приготування:

1. Шинку і огірок порізати соломкою.

2. Сир натерти на тертці.

3. Відварені яйця натерти на тертці.

4. Викласти в салатник сир, шинку, огірок і яйця. Посолити за смаком, перемішати.

5. Прикрасити салат майонезній сіточкою, яйцями, шинкою і зеленню.

Приємного апетиту!

Салат «Полянка» з печерицями і свининою

Дуже ситний листковий грибний салат зі свининою, сиром, картоплею і яйцями. Дуже добре виглядає на святковому столі (день народження, новий рік)

193 кКал / 100 г

1 година 30 хвилин

Інгредієнти:

  • Печериці мариновані – 120 г
  • Свинина – 200 г
  • Петрушка – 1 пучок
  • Сир твердий – 100 г
  • Картопля – 2 шт.
  • Яйця – 2 шт.
  • Майонез – за смаком
  • Сіль, перець – за смаком
  • Лавровий лист – 1 шт.

Процес приготування:

1. М’ясо відварити до готовності. Картоплю відварити до готовності (в мундирах).

Викладаємо в пластикову форму, шар за шаром.

2. Перший шар: мариновані гриби

3. Другий шар: яйця, петрушка, майонез

4. Третій шар: картопля майонез

5. Четвертий шар: м’ясо, майонез.

6. П’ятий шар: сир.

7. Перевернути форму на велику плоску тарілку. Потім акуратно зняти її.

Приємного апетиту!

Салат «Застільний» з пекінкі, корейської моркви та копченої курки

Легкий овочевий салатик на святковий стіл. Готується дуууже просто: пекінської капусти, копченого курячого філе і моркви по-корейськи.

121 кКал / 100 г

25 хвилин

Інгредієнти:

  • Капуста пекінська – 150 г
  • Морква по-корейськи – 80 г
  • Курка копчена – 100 г
  • Огірок свіжий – 100 г
  • Кріп – 5-6 гілочок
  • Сіль – за бажанням
  • Перець ч. м. – за смаком
  • Майонез – 2-3 ст. л.

Процес приготування:

1. Нашаткуйте пекінську капусту, огірки порізати брусочками. Викладіть в салатник.

2. Додати моркву по-корейськи, січену зелень і дрібно порізане куряче філе.

3. Заправте салат майонезом, приправити сіллю і перцем за смаком. Перемішайте.

Приємного апетиту!