Кулінарія

Окрошка на кефірі з мінералкою: пара нюансів і звичайна окрошка вийде в рази смачніше класичної (ділюся).

Рецепт як приготувати окрошку на кефірі і мінеральній воді:

Заздалегідь відварену картоплю в мундирі і яйця очищаємо від шкірки і шкаралупи, нарізаємо на кубики.

Огірки також нарізаємо на кубики, а ось редиску нарізаємо на тонкі часточки.

Далі нарізаємо на кубики копчену грудку, саме її. Звичайно можна замінити грудку ковбасою чи шинкою, але я рекомендую спробувати саме з копченою грудкою. Набагато смачніше виходить.

Тепер подготоавливаем зелень. Подрібнюємо кріп і зелений лук, змішуємо їх в невеликій мисці, додаємо трохи солі. Перемішуємо і трохи придавлюємо в процесі перемішування, щоб зелень пустила сік і розкрила аромат.

З’єднуємо всі інгредієнти окрошки в мисці. Перемішуємо, готуємо заправку.

Спочатку в невеликій кількості кефіру розмішуємо до однорідності сметану і гірчицю. Потім додаємо решту кефір і слабогазовану воду.

Додаємо отриману заправку в окрошку. Перемішуємо, додаємо сіль, якщо треба і щіпку лимонної кислоти.

Готову окрошку найбільш нетерплячим подаємо відразу, для інших краще окрошку поставити в холодильник на 30-40 хвилин, щоб вона охолола і натягнулася смаками, і вже потім подавати.

Приємного апетиту!

Інгредієнти:

  • Відварна картопля – 200 г
  • Відварені яйця – 2 шт.
  • Огірки – 100 г
  • Редиска – 80 г
  • Копчена грудка – 200 г
  • Кріп – 10 г
  • Зелена цибуля – 20 г

Для заправки:

  • Кефір 2,5% – 500 мл
  • Сметана 20% – 2 ст. л.
  • Слабогазована вода – 350-370 мл
  • Гірчиця – 1 ч. л.
  • сіль, перець – за смаком
  • лимонна кислота – щіпка

Покроковий

Діліться як вам рецепт? Любите окрошку? Яку окрошку любите найбільше?

Всім приємного апетиту, смачної їжі та гарного настрою!

************************************************************************

– підписуйтесь, попереду ще багато смачного!