Кулінарія

Картопля з рибою на сковорідці “пальчики оближеш”

Піде будь-яка риба: хоч минтай, хоч хек і навіть путасу. Смачно буде в будь-якому варіанті.

Я готую з тріскою, просто захотілося саме тріски з картоплею. Готував таким способом вже не раз і з різною рибою, так що рецепт перевірений часом і практикою.

Спробуйте приготувати це блюдо, запевняю, ви не розчаруєтеся.

А готується дуже просто.

Продукти

  • Тушка риби, у мене тріска
  • Картопля – 4 шт
  • Цибуля – 1 шт.
  • Масло вершкове – шматочок грамів 20
  • Часник – 2 зубчика, у мене ще стрілки залишилися, роблю з ними
  • Сметана – 200 р.
  • Сіль, перець, зелень за смаком

Процес приготування

Рибу, картоплю, цибулю, часник чистимо промиваємо, обсушуємо.

Беремо сковорідку. У центр кладемо шматочок вершкового масла. Розмазувати нічого не потрібно.

Бульбу нарізаємо кружальцями по сантиметру товщиною. Укладаємо на дно сковороди.

Присаливаем і перчимо.

Цибулину також ріжемо кружечками, кладемо на картоплю.

Рубаємо пучок зелені. Зелень можна будь на ваш смак, але бажано, щоб був кріп.

Обсипаємо цибулю з картоплею, туди ж порізаний часник. Можна дрібно порізати, а можна пластинками. У мене ж, як вже говорив, часникові стрілки. Якщо у вас є, кладіть їх.

Рибу розрізаємо на шматки приблизно за два см завтовшки.

Беремо сметану, у мене 15%, але можна і жирніше, знову ж таки, на ваш смак.

Обмазуємо сметанкою цибулю з картоплею, витрачаємо всю упаковку, тобто 200 грамів.

Замість сметани можна влити склянку молока і навіть простої води. Я готував і так, і сяк – теж буде смачно. Але зі сметанкою мені подобається більше

Рибу впарюємо в сметану по всій сковороді.

Знову солимо і перчимо.

Закриваємо наші труди кришкою.

На цьому наші роботи закінчені, інше зробить плита.

Ставимо на неї сковорідку на середній вогонь або трохи менше. На сильному вогні пригорить.

І забуваємо про готування на півгодини (я засікав).

Єдине, коли почне кипіти, гляньте, щоб не кипіло сильно. Тоді вогонь збавте до невеликого кипіння. Має трохи побулькивать в сковороді)

Через півгодини тушкована риба з картоплею готова.

Розкладаємо на порції і ласуємо. Особливо смачною виходить картопля, я просто обожнюю смак такий картопельки. Під чарочку взагалі ульот).

Я прикрасив зеленню і маринованими помідорками. Рецепт помідорів є на каналі.

Готову страву. Смакота

P. s. Забув, що потрібно було покласти пару листочків лаврушки. Будете готувати, обов’язково покладіть перед сметаною. Лаврушка додасть пікантності і аромату.