Картопля з рибою на сковорідці “пальчики оближеш”
Піде будь-яка риба: хоч минтай, хоч хек і навіть путасу. Смачно буде в будь-якому варіанті.
Я готую з тріскою, просто захотілося саме тріски з картоплею. Готував таким способом вже не раз і з різною рибою, так що рецепт перевірений часом і практикою.
Спробуйте приготувати це блюдо, запевняю, ви не розчаруєтеся.
А готується дуже просто.
Продукти
- Тушка риби, у мене тріска
- Картопля – 4 шт
- Цибуля – 1 шт.
- Масло вершкове – шматочок грамів 20
- Часник – 2 зубчика, у мене ще стрілки залишилися, роблю з ними
- Сметана – 200 р.
- Сіль, перець, зелень за смаком
Процес приготування
Рибу, картоплю, цибулю, часник чистимо промиваємо, обсушуємо.
Беремо сковорідку. У центр кладемо шматочок вершкового масла. Розмазувати нічого не потрібно.
Бульбу нарізаємо кружальцями по сантиметру товщиною. Укладаємо на дно сковороди.
Присаливаем і перчимо.
Цибулину також ріжемо кружечками, кладемо на картоплю.
Рубаємо пучок зелені. Зелень можна будь на ваш смак, але бажано, щоб був кріп.
Обсипаємо цибулю з картоплею, туди ж порізаний часник. Можна дрібно порізати, а можна пластинками. У мене ж, як вже говорив, часникові стрілки. Якщо у вас є, кладіть їх.
Рибу розрізаємо на шматки приблизно за два см завтовшки.
Беремо сметану, у мене 15%, але можна і жирніше, знову ж таки, на ваш смак.
Обмазуємо сметанкою цибулю з картоплею, витрачаємо всю упаковку, тобто 200 грамів.
Замість сметани можна влити склянку молока і навіть простої води. Я готував і так, і сяк – теж буде смачно. Але зі сметанкою мені подобається більше
Рибу впарюємо в сметану по всій сковороді.
Знову солимо і перчимо.
Закриваємо наші труди кришкою.
На цьому наші роботи закінчені, інше зробить плита.
Ставимо на неї сковорідку на середній вогонь або трохи менше. На сильному вогні пригорить.
І забуваємо про готування на півгодини (я засікав).
Єдине, коли почне кипіти, гляньте, щоб не кипіло сильно. Тоді вогонь збавте до невеликого кипіння. Має трохи побулькивать в сковороді)
Через півгодини тушкована риба з картоплею готова.
Розкладаємо на порції і ласуємо. Особливо смачною виходить картопля, я просто обожнюю смак такий картопельки. Під чарочку взагалі ульот).
Я прикрасив зеленню і маринованими помідорками. Рецепт помідорів є на каналі.
Готову страву. Смакота
P. s. Забув, що потрібно було покласти пару листочків лаврушки. Будете готувати, обов’язково покладіть перед сметаною. Лаврушка додасть пікантності і аромату.