Кулінарія

Черешня в салаті? А виявляється смачно! Рецепт

Я переглядала книгу з рецептами Джеймі Олівера і побачила у нього цікавий рецепт салату з черешнею. Здивувалася незвичайного продукту в салаті і теж захотіла спробувати. Але у Джеймі в рецепті була панчетта,

Панчетта (італ. pancetta) – різновид бекону, грудинки, типовий м’ясний продукт італійської кухні. Панчетта являє собою шматок бекону з прошарками сала і м’яса з черевної частини свині беконної породи, в’ялений в солі, спеції і трави. В залежності від регіону, в якості приправ використовується розмарин і шавлія. (Вікіпедія)

а у мене панчетти не було і замінити було нічим, а спробувати салат з черешнею дуже хотілося, я вирішила для проби взяти звичайну курячу грудку. Звичайно, копченого смаку не було, але і так блюдо виявилося досить смачним і звичайно ж незвичайним.

В салаті цікавий контраст текстур, поєднання солодкого і солоного і смак салату і заправки з бальзамічного оцту.

Загалом попри те, що я замінила панчетту на звичайну грудку, салат вийшов! Хоча черешня досить ароматна, вона не сильно виділяється із загального смакового фону. Найбільше відчувається бальзамік, але не до такої міри, щоб дратував, скоріше, додає пікантності. Підсмажений хліб і курочка відмінно поєднуються з ніжним салатом. І хоча я використовувала домашній досить м’який хліб, все ж краще використовувати хліб типу чіабатти, щоб він був більш дірявий.

Салат можна їсти в двох варіантах

Курячу грудку я порізала дуже-дуже тонко. Так нарізати буде легше, якщо грудку трохи приморозить

Трохи посолила і поперчила, поклала шматочки один на інший, щоб вони з усіх боків були в спеціях

Поки маринується філе, можна приготувати хліб. Як я вже писала, я використовувала домашній хліб, але краще брати чіабатту. Для краси я обсмажила хліб на ребристій сковороді-гриль (у мене тефлонова сковорода). Після обжарювання з двох сторін, хліб скропити оливковою олією і покласти остигати

Курку я обсмажувала на добре розігрітій сковороді до рум’яної скоринки. Сковорода так само тефлонова, тому з мінімальним додаванням рослинної олії

Для заправки я брала одну чайну ложку бальзамічного оцту і одну чайну ложку масла. Я додавала масло виноградної кісточки, але можна взяти і оливкове. Щіпка солі і трохи свіжого меленого перцю, все размешала

Черешню помила, розрізала і витягла кісточки

Ну і можна збирати салат. Порвати салатні листя

Потім порізану курячу грудку

Зверху викласти черешню

І все це полити заправкою. Хліб або порізати відразу в салат або покласти поряд

Продукти на дві порції салату з черешнею

грудка куряча – 200 гр
черешня – 8-10 шт
салат листовий – 5 великих листків
хліб – 2 шматка
бальзамічний оцет – 2 ч. л.
масло рослинне – 2 ст. л.

Приємного апетиту!