Відразу 10 простих рецептів з риби, якщо не знаєте, як приготувати її смачно і цікаво
Всі ми знаємо, наскільки корисна риба, але багато господинь готують її вкрай рідко. Я вирішила поділитися з вами кількома варіантами приготування рибних страв, які різноманітять ваше меню. Всі рецепти прості в приготуванні, доступні і, звичайно ж, смачні))
Рецепт № 1. Соковитий минтай з овочами
Це блюдо не вимагає великих зусиль і на приготування потрібно не багато часу. Рибу можна використовувати будь-яку, але мені найбільше подобається з минтаєм. Блюдо виходить насиченим, дуже соковитий, з пікантною ноткою і, звичайно, дуже смачним.
Інгредієнти:
- риба (минтай) – 2 шт. (800 г)
- цибуля ріпчаста – 2 шт.
- перець болгарський червоний – 1 шт.
- баклажан – 1 шт. (200 г)
- сіль – за смаком
- перець чорний мелений – за смаком
- копчена паприка мелена – 1 ч. л.
- часник сушений – 1 ч. л.
- майонез або олія – 3 ст. л.
Рецепт № 2. Тріска під паніровкою
Використовую прості і доступні інгредієнти, а виходить дуже смачна риба – ніжна, м’яка, з хрусткою скоринкою.
Інгредієнти:
- риба (тріска) – 1 кг
- панірувальні сухарі – 150 гр.
- вершкове масло – 60 гр.
- часник – 3 зубчики
- зелень – 20 гр.
- рослинне масло – для змазування
Рецепт № 3. Рулетики з скумбрії
Готувати рибні рулетики просто, виходять вони дивовижно смачними і соковитими. Їх можна смажити, як у духовці, так і на мангалі.
Інгредієнти:
- скумбрія – 3 шт.
- часник – 2 зубчики
- петрушка – 1 середній пучок
- сіль – 1 год. л.
- перець чорний мелений – за смаком
- цедра половини лимона
- рослинне масло – кілька ложок
Рецепт № 4. Скумбрія з овочами в томатному соусі
Легкий, простий і швидкий рецепт. Сказати, що смачно – нічого не сказати. Це дуже смачно! Я часто готую так скумбрію і подаю її з картопляним пюре.
Інгредієнти:
- лавровий лист – 2 шт.
- цибуля – 1 шт.
- масло рослинне – 20 мл
- морква – 1 шт.
- перець чорний мелений – за смаком
- цукор – 1. 5 ч. л.
- скумбрія морожена – 500г
- сіль – за смаком
- Томатна паста – 1 ст. л.
- коріандр – 1/4 ч. л.
Рецепт № 5. Форель під шубою
Це ситне, смачне блюдо, яке не вимагає ніякого доповнення. Філе форелі під шубкою виходить дуже ніжним, готується просто і стане відмінною прикрасою будь-якого столу – як святкового, так і повсякденного.
Інгредієнти:
- філе риби (форель) – 500 г
- цибуля – 1 шт.
- морква – 1 шт.
- сіль – за смаком
- перець чорний мелений – за смаком
- рослинне масло – для смаження
- Заливка:
- яйця – 2 шт.
- сметана – 2 ст. л.
- майонез – 100 мл
Рецепт № 6. Малосольна риба
А це мій самий коханий, самий простий і швидкий спосіб, як засолити сьомгу в домашніх умовах і, повірте, від такої рибки складно відірватися.
Інгредієнти:
- риба (сьомга) – 1 кг
- сіль крупна морська – 2 ст. л.
- цукор – 1 ст. л.
Рецепт № 7. Заливна риба
Смачне, красиве та ефектне блюдо для святкового столу. Ви точно здивуйте своїх гостей!
Інгредієнти:
- риба (сьомга) – 500 г
- морква – 1 шт.
- яйця перепелині – 5 шт.
- мигдаль обсмажений – 20 г
- родзинки – 20 г
- кріп свіжий
- Бульйон:
- вода – 1 л
- лавровий лист – 1 шт.
- гвоздика – 1 шт.
- перець чорний горошком – 5 шт.
- сіль – за смаком
- желатин швидкорозчинний – 20 г
Рецепт № 8. Рибні котлети
Пропоную зробити котлети з тріски. Вони виходять соковитими, ніжними і подобаються всієї моєї сім’ї.
Інгредієнти:
- риба (тріска) – 1-1,2 кг
- цибуля – 3 шт. (середній)
- батон білий хліб – 50 г
- молоко – 70 мл
- рослинне масло – 1 ст. л.
- сіль – за смаком
- перець чорний мелений – за смаком
Рецепт № 9. Рибний заливний пиріг
Заливне тісто замішується на раз-два і чудово пропікається. Пиріг виходить м’який, смачний, ситний, з найтоншої рум’яною скоринкою і рибних ароматом.
Інгредієнти:
- сметана – 200 г
- сода – 1 ч. л.
- майонез – 100 г
- яйця – 3 шт.
- сіль – щіпка
- борошно 130 г
Начинка:
- варені яйця – 2 шт.
- цибуля – 1 шт.
- гриби (вешенки) – 150 г
- консервована горбуша – 1 банку (270 г)
- рослинне масло – для смаження
- сіль – за смаком
- перець чорний мелений – за смаком
Рецепт № 10. Паста з сьомгою у вершковому соусі
Тут без зайвих слів. ну, хто не любить пасту з сьомгою? ! Неймовірно ніжне, вершкове і смачне блюдо! Рекомендую до приготування обов’язково!
Інгредієнти:
- філе сьомги – 350 г
- вершки (20%) – 0,5 л
- часник – 2 зубчики
- біле сухе вино – 0,25 склянки
- сир пармезан – 50 г соус і 30 г зверху
- прованські трави – 2 ч. л.
- сіль і чорний мелений перець – за смаком
- спагетті – 250 г
- рослинне масло – для смаження