Салати на день народження — 5 рецептів для святкового столу!
Сьогодні ділимося з вами невеликий добіркою перевірених рецептів смачних салатів на день народження. У цій добірці Ви знайдете рецепти салатів: з печінкою тріски і картоплею, крабовий з кукурудзою, ніжний з шинкою і огірком, грибний листковий зі свининою.
Салат «Стара гавань» з печінки тріски і картоплі
Дуже смачний і ситний листковий салат. Салат готується з печінки тріски, відварної картоплі і моркви, яєць і сиру.
254 кКал / 100 г
30 хвилин
Інгредієнти:
- Печінка тріски – 1 банка 250 г
- Картопля – 3 шт.
- Яйця – 3 шт.
- Морква – 1-2 шт.
- Сир плавлений – 100 г
- Яблуко – 1 шт.
- Цибуля зелена – 1 пучок
- Волоські горіхи – 30 г
- Лимонний сік – за смаком
- Майонез – до 100 мл
Процес приготування:
1. Відварити картоплю і моркву в “мундирах”.
2. Перший шар-тертий картопля + майонез
3. Другий шар печінка тріски і зелений лук.
4. Третій шар: тертий сир.
5. Четвертий шар яйця.
6. П’ятий шар терте яблуко + майонез + лимонний сік.
7. Шостий шар морква і волоський горіх.
Приємного апетиту!
Салат «Сніжний краб» з крабових паличок з яйцями і кукурудзою
Простий у приготуванні і досить легкий крабовий салат з крабових паличок, відварених яєць, кукурудзи і свіжих огірків. Заправляється майонезом і соєвим соусом.
118 кКал / 100 г
15 хвилин
Інгредієнти:
- Крабові палички – 500 г
- Яйця варені – 5 шт.
- Кукурудза – 1 банку
- Огірки свіжі – 200 г
- Майонез – 180 г
- Соєвий соус – 10 р
- Часник – 3 зубчики
- Петрушка свіжа – 1 пучок
Процес приготування:
1. Порізати крабові палички, яйця і огірок. Викладіть в салатник.
2. Додайте рубану петрушку і кукурудзу
3. Заправте салат соусом з часнику, соєвого соусу і майонезу
Приємного апетиту!
Салат «Ніжний» з шинкою і огірками
Простий і малокомпонентний салат до святкового столу на день народження і не тільки. В салаті відмінно поєднуються: шинка, огірки, яйця і сир. Заправляється салат майонезом.
255 кКал / 100 г
20 хвилин
Інгредієнти:
- Шинка – 300 г
- Огірок свіжий – 1 шт.
- Яйце варене – 2 шт.
- Сир твердий – 100 г
- Майонез – 2-3 ст. л.
- Сіль – за смаком
- Зелень – для прикраси
Процес приготування:
1. Шинку і огірок порізати соломкою.
2. Сир натерти на тертці.
3. Відварені яйця натерти на тертці.
4. Викласти в салатник сир, шинку, огірок і яйця. Посолити за смаком, перемішати.
5. Прикрасити салат майонезній сіточкою, яйцями, шинкою і зеленню.
Приємного апетиту!
Салат «Полянка» з печерицями і свининою
Дуже ситний листковий грибний салат зі свининою, сиром, картоплею і яйцями. Дуже добре виглядає на святковому столі (день народження, новий рік)
193 кКал / 100 г
1 година 30 хвилин
Інгредієнти:
- Печериці мариновані – 120 г
- Свинина – 200 г
- Петрушка – 1 пучок
- Сир твердий – 100 г
- Картопля – 2 шт.
- Яйця – 2 шт.
- Майонез – за смаком
- Сіль, перець – за смаком
- Лавровий лист – 1 шт.
Процес приготування:
1. М’ясо відварити до готовності. Картоплю відварити до готовності (в мундирах).
Викладаємо в пластикову форму, шар за шаром.
2. Перший шар: мариновані гриби
3. Другий шар: яйця, петрушка, майонез
4. Третій шар: картопля майонез
5. Четвертий шар: м’ясо, майонез.
6. П’ятий шар: сир.
7. Перевернути форму на велику плоску тарілку. Потім акуратно зняти її.
Приємного апетиту!
Салат «Застільний» з пекінкі, корейської моркви та копченої курки
Легкий овочевий салатик на святковий стіл. Готується дуууже просто: пекінської капусти, копченого курячого філе і моркви по-корейськи.
121 кКал / 100 г
25 хвилин
Інгредієнти:
- Капуста пекінська – 150 г
- Морква по-корейськи – 80 г
- Курка копчена – 100 г
- Огірок свіжий – 100 г
- Кріп – 5-6 гілочок
- Сіль – за бажанням
- Перець ч. м. – за смаком
- Майонез – 2-3 ст. л.
Процес приготування:
1. Нашаткуйте пекінську капусту, огірки порізати брусочками. Викладіть в салатник.
2. Додати моркву по-корейськи, січену зелень і дрібно порізане куряче філе.
3. Заправте салат майонезом, приправити сіллю і перцем за смаком. Перемішайте.
Приємного апетиту!