Кулінарія

Незвичайний рецепт курячої грудки на сковороді. Настільки смачно, що я можу готувати це кожен день!

1. Я беру для цього рецепта куряче філе. Його потрібно розділити на дві частини, щоб шматочки стали тонкими: акуратним рухом кожне філе ріжемо уздовж.

2. Приправляємо курку сіллю, чорним перцем, орегано, паприкою, сухим часником і додаємо оливкова олія (можна використовувати і рослинна). Все добре розтираємо і розподіляємо спеції по всій курки з двох сторін.

3. Розігріваємо сковороду на середньому вогні і обсмажуємо кожен шматочок майже до готовності і прибираємо філе на час в сторону.

4. У цій же сковороді, де смажилася курка, будемо робити соус. Часник пропускаємо через часникодавку і викладаємо на вогонь. Додаємо в’ялені томати, томатну пасту і спеції: орегано + паприка. Все добре перемішуємо і готуємо суміш (постійно помішуючи) хвилини дві.

5. Тепер виливаємо в сковороду сухе біле вино. Його головна функція – посилити вивільнення ароматичних речовин інших продуктів. Отриману суміш заважаємо пару хвилин, після чого додаємо курячий бульйон.

В якості альтернативи можна використовувати курячий кубик. Соус вийде не таким жирним і не потрібно додатково варити курку.

Доводимо суміш до кипіння й тушкуємо хвилин п’ять.

6. В цей час натираємо на дрібній тертці пармезан і відправляємо в сковороду його і жирні вершки. Все добре перемішуємо.

Фінальне – свіжий шпинат, кладемо його в соус і перемішуємо.

7. Повертаємося до курячого філе: кладемо шматочки в сковороду до соусу, купаємо в ньому м’ясо, накриваємо кришкою і залишаємо на пару хвилин на повільному вогні, щоб курка повністю приготувалася.

Готово! Курку по-тосканськи можна їсти як окремо, так і з будь-яким гарніром, який вам доведеться по душі.

Інгредієнти

Для курки:

  • куряче філе – 800 г
  • сіль – дві щіпки
  • чорний перець – 1/2 ч. л.
  • сушений орегано – 1 / 2 ч. л.
  • паприка – 1/2 ч. л.
  • сухий часник – 1/2 ч. л.
  • оливкова олія – 1 ст. л.

Для соусу:

  • часник – 3 зубчики
  • сушений орегано – 1 / 2 ч. л.
  • паприка – 1 ч. л.
  • в’ялені томати – 120 г
  • томатна паста – 1 ст. л.
  • сухе біле вино – 100 мл
  • курячий бульйон – 220 мл
  • жирні вершки – 90 мл
  • пармезан – 50 г
  • свіжий шпинат – 90 г