Окрошка на кефірі з мінералкою: пара нюансів і звичайна окрошка вийде в рази смачніше класичної (ділюся).
Рецепт як приготувати окрошку на кефірі і мінеральній воді:
Заздалегідь відварену картоплю в мундирі і яйця очищаємо від шкірки і шкаралупи, нарізаємо на кубики.
Огірки також нарізаємо на кубики, а ось редиску нарізаємо на тонкі часточки.
Далі нарізаємо на кубики копчену грудку, саме її. Звичайно можна замінити грудку ковбасою чи шинкою, але я рекомендую спробувати саме з копченою грудкою. Набагато смачніше виходить.
Тепер подготоавливаем зелень. Подрібнюємо кріп і зелений лук, змішуємо їх в невеликій мисці, додаємо трохи солі. Перемішуємо і трохи придавлюємо в процесі перемішування, щоб зелень пустила сік і розкрила аромат.
З’єднуємо всі інгредієнти окрошки в мисці. Перемішуємо, готуємо заправку.
Спочатку в невеликій кількості кефіру розмішуємо до однорідності сметану і гірчицю. Потім додаємо решту кефір і слабогазовану воду.
Додаємо отриману заправку в окрошку. Перемішуємо, додаємо сіль, якщо треба і щіпку лимонної кислоти.
Готову окрошку найбільш нетерплячим подаємо відразу, для інших краще окрошку поставити в холодильник на 30-40 хвилин, щоб вона охолола і натягнулася смаками, і вже потім подавати.
Приємного апетиту!
Інгредієнти:
- Відварна картопля – 200 г
- Відварені яйця – 2 шт.
- Огірки – 100 г
- Редиска – 80 г
- Копчена грудка – 200 г
- Кріп – 10 г
- Зелена цибуля – 20 г
Для заправки:
- Кефір 2,5% – 500 мл
- Сметана 20% – 2 ст. л.
- Слабогазована вода – 350-370 мл
- Гірчиця – 1 ч. л.
- сіль, перець – за смаком
- лимонна кислота – щіпка
Покроковий
Діліться як вам рецепт? Любите окрошку? Яку окрошку любите найбільше?
Всім приємного апетиту, смачної їжі та гарного настрою!
************************************************************************
– підписуйтесь, попереду ще багато смачного!