Шикарний смак!!! Ароматне!!! Ситне!!! Пшоно і яловичина!!!
На приготування Вам будуть потрібні наступні компоненти: яловичина – 700 гр. , помідори – 3 помідора, в’ялені томати – 10 шт. , пшоно – 1,5 склянки, часник – 4 зубчики, рослинна олія для смаження, сіль, спеції за смаком.
Щоб приготувати поживне, корисне блюдо, необов’язково перебувати на кухні кілька годин. Багато хто вважає, що найбільш поживним є м’ясо, однак ця думка не є вірним. Оптимальний варіант страви, надовго вгамовує голод, забезпечує організм запасом сил, бадьорості і енергії – це каша. Щоб дане блюдо було соковитим і насиченим, його можна збагатити м’ясом, овочами та зеленню. Важливо – пшоняна кашка, приготована з м’ясом, виходить не просто корисною, але й дуже смачною, насиченою, ситної.
Приступимо до процесу готування
Пшоняна каша з м’ясом – не зовсім звичайна комбінація, так як мало хто віддає перевагу саме цю крупу. Важливо розуміти, що всі крупи повинні бути присутніми в раціоні людини. Що стосується пшона, то з нього можна приготувати дуже швидке, збалансоване і смачне блюдо. Пшоно з ароматним і соковитим м’ясом – шикарна ідея для обіду, вечері.
1. Яловичину нарізати шматочками 3 див. На сковороді розігріти олію зі спеціями і часником, коли часник зарум’яняться, його видалити і викласти в ароматне масло яловичину. Обсмажити яловичину з усіх боків до легкої скоринки.
Крім прекрасних смакових якостей, пшоняна каша досить корисна для людського здоров’я. Вона складається з 15 відсотків білків, в ній близько 70 відсотків крохмалю, а також величезна кількість цінних і незамінних амінокислот. Крупа містить безліч вітамінів РР, В2, В1, корисних жирів і важливу для травлення клітковину. Варто зазначити, що у пшоні є фосфор, магній, калій у великих кількостях. Пшоно лідирує за цим показником, випереджаючи рис і гречку. Ця крупа – рекордсмен за вмістом магнію, молібдену.
2. Залити м’ясо киплячою водою так, щоб м’ясо було покрито. Гасити 1 годину під кришкою на тихому вогні. Помідори нарізати кубиками. В’ялені помідори, якщо великі, розрізати на 2 – 3 частини. Пшоно залити гарячою водою, через кілька хвилин воду злити. На окремій сковороді знову розігріти олію зі спеціями і часником, часник видалити. Викласти помідори в’ялені і звичайні, обсмажити кілька хвилин, всипати пшоно і викласти яловичину, посолити, перемішати.
Приготувати корисний, поживний і збалансоване страву нескладно, достатньо зробити все згідно з рецептом, дотримуючись технологію. Пшоно з м’ясом – смачне і дуже яскраве страву, яка багатьом припаде до душі.
3. Влити підливку, яка утворилася при тушкуванні. Води з підливою має бути на 2 – 3 см вище рівня маси з пшоном. Томити на тихому вогні під кришкою до готовності пшона.
Запрошуйте до стілу! ! ! Готово! ! ! Приємного апетитувам і вашим близьким!