Город

“Можливо виростити абрикоси і персики? Моя відповідь – так!”

Вітаю гостей і передплатників мого каналу! Традиційно персики і абрикоси ми з трепетом чекали з південних регіонів в короткий сезон середини і кінця літа щоб насолодитися незабутнім смаком великих соковитих персиків, побалувати себе і рідних солодкими абрикосами.

На щастя все більше південних дерев вже вільно можна виростити в нашому кліматі – черешні, виноград, груші вже не рідкість в садах і на дачних ділянках.

Селекціонери і агрономи вивели морозостійкі сорти, які легко переживають навіть наші зими. Але чи є відповідні нашого клімату представники серед персикових і абрикосових дерев?

Можна самостійно виростити саджанці з кісточок кліматизованих сортів, але я просто купила саджанці у хороших знайомих в садовому центрі.

Не варто забувати про захист – персик часто піддається нападу шкідників і хвороб. Не шкодуйте часу і сил на підживлення дерева і воно буде вдячно плодоносити.

Вибирайте морозостійкі сорти персика. Найкраще відгукуються садівники про три сорти: Кремлівському, Київському ранньому і Ред Хейвен.

У мене росте молоде деревце Ред Хейвен. Смак у цих сортів істинний «персиковий»: соковиті, ніжні, солодкі, з легкою приємною кислинкою – як у південних представників.

Абрикоси в умовах середньої смуги

Абрикос краще всього вибрати московської або уральської селекції. Це дерево не любить холодного вітру – висаджуйте його за будинком або поряд з іншими деревами.

Найкращі на мій погляд сорту – Айсберг (ранній, смачний, солодкий, з невеликою кісточкою), Водолій (великі, смачні плоди, середньостиглий, високоврожайний) і Альоша (всім хороший, крім крупноватой кісточки).

Добрива зведіть до мінімуму, на початковому етапі може бути зворотний ефект. Зверніть увагу на грунт – абрикос не любить кисле. На третій рік саджанець можна підрізати, формувати крону так, щоб було зручно збирати майбутній урожай.

Завдяки морозостійких сортів і правильної технології посадки і вирощування ці дерева принесуть вам довгоочікувані апетитні плоди і позбавлять від необхідності чекати «сезонні» на ринках і в магазинах. Своє ж смачніше!